Ύστερα από την εισαγωγή στο πρωινό και μια εύκολη συνταγή για όλους, θα ανεβάσουμε λίγο το επίπεδο και θα δώσουμε μια συνταγή η οποία θα βομβαρδίσει τον οργανισμό σας με πρωτεΐνη, μιλάμε για 30 γραμμάρια πρωτεΐνης και χωρίς περιττά λιπαρά. Πάμε πρώτα να δούμε τη συνταγή μας και ακολούθως θα κάνουμε μια σύντομη περιγραφή για το πως μπορούμε να επεξεργαστούμε τα λαχανικά μας, ώστε να μην αποβάλλουν τις βιταμίνες και τα ωφέλιμα στοιχεία τους. Σήμερα δεν έχει βίγκαν επιλογή, σε μελλοντικό άρθρο όμως θα έχουμε βίγκαν ομελέτα, με όλα τα κόλπα που θα σας χρειαστούν.
Θα χρειαστούμε.
- 90 γρ. ασπράδι αυγού παστεριωμένο (αντιστοιχεί σε 3 αυγά)-(10γρ. πρωτεΐνης)
- 45 γρ. κοτόπουλο που εχετε ψήσει ή βράσει και το έχετε ψιλοκόψει ή γαλοπούλα ψητή ή καπνιστή (αν επιλέξετε αλαντικό)-(12γρ. πρωτεΐνης)
- 50 γρ. κόκκινα φασόλια (βρασμένα ή κονσέρβα)-(12γρ. πρωτεΐνης)
- 40 γρ. πιπεριά κόκκινη κέρατο κομμενη καρέ
- 1 κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Λίγο μπούκοβο (αν το θέλουμε καυτερό)
- Θυμάρι φρέσκο ή ξερό
Διαδικασία.
Σε ενα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο να κάψει σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε το φρέσκο κρεμμύδι, κατόπιν προσθέτουμε το κοτόπουλο και την πιπεριά. Μόλις τα υλικά μας πάρουν θερμοκρασία ρίχνουμε τα κόκκινα φασόλια. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μυρωδικά και ανακατεύουμε. Τέλος, ρίχνουμε τα ασπράδια αφού πρώτα τα έχουμε χτυπήσει καλά να αφρατέψουν (όποιος δεν εχει φουέ τα βάζει σε ένα shaker και παίρνει το ίδιο ή και καλύτερο αποτέλεσμα). Χαμηλώνουμε τη φωτιά κάτω απο τη μέση και σκεπάζουμε το τηγάνι. Η ομελέτα είναι έτοιμη όταν πήξει το ασπράδι στο πάνω μέρος.
Το tip του άρθρου.
Πως μπορούμε να κρατήσουμε ζωντανό το χρώμα στα λαχανικά μας και να φυλακίσουμε μέσα όσο το δυνατόν περισσότερα θρεπτικά συστατικά γίνεται;
Η απάντηση είναι πολύ απλή και γρήγορη. Όπως και να θέλουμε να επεξεργαστούμε τα πράσινα λαχανικά μας (σπανάκι, κολοκυθάκια, χόρτα, σπαράγγια κλπ) θα πρέπει πρώτα να τα ζεματίσουμε (δε θα το παίξω γκουρμεδιάρης να πω μπλανσάρουμε). Όπου ζεμάτισμα σημαίνει γρήγορο πέρασμα απο πολύ καυτό νερό. Στα φύλλα μιλάμε για κάποια δευτερόλεπτα, ενώ στα πιο συμπαγή οπως τα σπαράγγια μιλάμε για 1 λεπτό και λίγο παραπάνω. Αφού τα ζεματίσουμε, αμέσως μετά τα πετάμε σε μια μπασίνα που έχουμε στους 0 βαθμούς κελσίου. Αυτό το πετυχαίνουμε με νερό και πάγο. Με αυτόν τον τρόπο, σοκάρουμε τα λαχανικά μας και τα αναγκάζουμε να κρατήσουν το ζωντανό χρώμα τους και φυσικά τα θρεπτικά τους στοιχεία.
Freedom_gram
Αντώνης Ψιλλόπουλος.